Harp

Harp optreden boeken? Vraag vrijblijvend een offerte aan
voor een optreden van een harpiste bij u thuis
of op een door u gekozen locatie

  • harp vink 1Kies zelf uw locatie
  • harp vink 2Met een evaren harpist of harpiste
  • harp vink 3Stel samen de nummers samen
  • harp vink 4Eventueel voor meerdere dagdelen
  • harp vink 5Ook inzetbaar op de achtergrond

Vrijblijvende offerte aanvragen

De Harp

De harp is een van de oudste muziekinstrumenten ter wereld. De harp kent veel verschillende uitvoeringen van heel simpel en eenvoudig tot de grote, vaak fraai versierde, pedaalharpen. De meeste mensen kennen de harp van het verhaal van koning David die harp speelde voor koning Saul om diens sombere gedachten te verdrijven. De harp wordt vooral ook geassocieerd met engelen en met troubadours uit de middeleeuwen voor wie de harp een zeer geliefd instrument was.

Jackie Smeets

Nogmaals bedankt voor het intieme concert (met nazit met wafels) gisteren bij ons thuis.

Hoe werkt het aanvragen van een offerte?

1. Vul het offerte aanvraag formulier in

Breng ons op de hoogte van uw wensen

2. Ontvang een scherpe offerte per email

En stel eventueel aanvullende vragen
harp foto_1
harp foto_2
harp foto_3
harp foto_4
Muzikale Romantiek

De harp spreekt tot ieders verbeelding. De harp heeft een romantische uitstraling en komt goed tot zijn recht in een sfeervolle omgeving zoals een kasteel, een mooi aangelegde tuin, een feestelijk ingerichte ruimte, een galerij met kunstwerken of een kerk of kapelletje. Alleen al het zien van een harp, en zeker van dichtbij, is voor veel mensen een bijzondere belevenis.

Moderne harpmuziek

Lang heeft de harp een beetje een stoffig, ouderwets imago gehad. De laatste tijd is de harp echter weer helemaal in en zie je ook veel kinderen en jonge mensen harp gaan leren spelen. Zelfs bij een populair programma als de Voice of Holland won een zangeres die zichzelf begeleide op de harp. In Europa wordt vooral in Ierland heel veel harp gespeeld en is de harp zelfs het staatssymbool. De harp staat onder andere op de Ierse euromunten afgebeeld.